Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kyle származása 4. rész: Az estély

2014.08.03

 Kyle hamarosan megtalálta a barátait, akik szintén kiöltöztek az estélyszerűségre. Hármójuk közül csupán Phil tudta a megfelelő eleganciával viselni a ruháját, amitől a másik kettő slamposnak érezte magát mellette. Tudták jól, hogy barátnőiket is hamarosan lekísérik, és majd együtt kell bevonulniuk. Ez volt az a rész, amikor Tony ki akart ugrani az ablakon, de a belépő Lucas sikeresen visszarángatta a grabancánál fogva.

-   -  Hogy nem tudtok ti az ajtón közlekedni, mint minden civilizált farkas – vetett egy becsmérlő pillantást Kyle-ra is, akinek már igazán nagy gyakorlata volt, hogy elengedje a füle mellett a felszólítást.

-          Csak kis friss levegőért hajoltam ki az ablakon? – magyarázta.

-          Én meg az udvaron kapargáló tyúkeszű baromfi vagyok – jegyezte meg mogorván a fivére.

-          Kérsz kis kukoricát is, hogy jobban bele tudd élni magad? – szemtelenkedett a főherceggel.

-          Ne kóstolgass! – szólt rá, majd Kyle felé fordult. – Amúgy igazán elárulhatnád, hogy mit kereset a haverod Alexander lakosztályában?

-          Phil miért jártál arra? – kérdezte Tony, fel sem merült benne, hogy nem ő róla volt szó.

-          Be se tettem oda a mancsom – védekezett.

-          A szőkére gondoltam – sóhajtott fáradtan.

-          Semmi érdekes nem volt, csak mesélt róla, hogy hatvan évvel ezelőtt néhány emberét ideküldte a mi klánunk védelmébe, de a klán megszegte a szavát. Arra volt kíváncsi, hogy nem ismertem-e közülük valakit – vont vállat.

-          És ismertél? – horkant fel a herceg.

-          Nem tudok róla – vont vállat.

-          Ha mégis eszedbe jutna, akkor előbb nekem szólsz és nem Alexandernek – figyelmeztette.

-          Feltétlen hercegem – bólintott, mintha ez lenne a teljes meggyőződése.

-          Nagyszerű, akkor nincs más hátra, mint megigazítani magatokat, és a hölgyek érkezése után rendesen viselkedni a vacsorán, mert nagyon dühös leszek, ha valamit elszúrtok – figyelmeztette őket.

-          Nyugi, az idegesség árt a szépségnek, habár neked úgyis mindegy – szólt be a bátyjának Tony. Lucason látszott, hogy nagyon nem tetszik neki a beszólás, de mégis türtőzteti magát, mivel az öccse ereje jóval nagyobb volt, mint az övé. Megígérte Annának, hogy nem árt többet az öccsének, és ezt be is kell tartania, mivel a nő soha nem tér vissza hozzá.

Nyolc előtt néhány perccel érkeztek meg a lányok is. Mindannyian gyönyörűek voltak. Sarah kék ruhát viselt, és a haja is tökéletes kontyba volt feltűzve, amitől olyan csodás párt alkottak, hogy Tony és Lane jelentéktelennek tűntek. Habár Lane is nagyon csinos volt a bordó estélyi ruhájában, amihez kissé extravagánsabb kontyot csináltak. Lily csillogó zöld egyszerű ruhát viselt, ami tökéletesen kiemelte a zöld szemei csillogását. Mindhárom fiú elégedett volt a partnerük külsejével.

-          Phil te is botrányt szimatolsz a levegőben? – kérdezte Kyle.

-          Miért? – csodálkozott Tony, hiszen az volt most a leginkább szükséges dolog számukra.

-          Látszik Lane tetkója – figyelmeztette őket.

-          Öltözzek át? – ijedt meg, mire felcsendült a hívó hang, ami azt jelezte, hogy a királyok hamarosan bevonulnak.

-          Nincs rá idő – fogta meg a kezét és vezette maga mellett, és vonultak be a terembe.

-          Már megint ki fognak akadni – látta előre a sorsukat Phil.

-          Legalább látjuk felrobbanni Blaze-t, és röhögünk egy jót – mondta Kyle fapofával, amitől Lilyben felmerült, hogy véletlenül nem pszopszichopata a férfi, aztán eszébe jutott, hogy rengeteget nevettek együtt, vagyis most figyelik őket, és Kyle megpróbál viselkedni.

-          De lehetőleg ne a képükbe, mert múltkor is nagy botrány volt belőle, hogy mi jól éreztük magunkat – mondta összeszorított fogakkal.

-          Az apám is itt lesz, szóval tényleg igyekezzetek viselkedni. Így is elég ferde szemmel néz ránk – mondta idegesen Sarah.

-          Miért? – nem értette Lily.

-          Mert Tony Lane-nel jár, akiről köztudott, hogy vámpír. Hivatalosan nem ismerték még el, hogy jóban van a két nép – magyarázta Kyle, miközben Phil és Sarah bevonult, mire már csak ők maradtak ott.

-          Miért rángattál ebbe bele, miért írtál be kedvesednek, mikor még nem is egyeztünk meg – kérte számon Lily.

-          Mert feleségül akarlak venni, és ezzel megvédtelek attól, hogy vérfarkas támadás áldozata legyél. Másfelől, én teljesen biztos voltam benne, hogy az első lánykérésre igent fogsz mondani – veszekedett visszafogott hangon.

-          Nem gondolod, hogy kicsit meredek szerelem nélkül házasodni? – kérte számon.

-          Nem, mert az embereknél kötetnek olyan házasságok is, ahol a felek még nem is kedvelik egymást – vont vállat.

-          Olyan gonosz vagy – húzta fel magát.

-          Ezt majd később megbeszéljük, mennünk kell – nyújtotta oda a karját a nőnek, majd miután az belekarolt, bevezette a terembe.

Lily bőrén a hideg futkosott, és teljesen libabőrös lett a sok vizslató farkas tekintetétől. Tudta jól, hogy érzik rajta az emberi létet. Több helyen foglaltak helyet farkas alakban, ami elég bizarr volt számára. Ahogy megérkeztek az asztalukhoz, helyet foglaltak. Még elkapta a nővére haragos pillantását, miközben Elza a korlátnál állt, mint őr. Tudta jól, hogy a nővére nem helyesli a Kyle-lal való kapcsolatát, de nem tud mit tenni, szereti a férfit, az más kérdés, hogy a férfi nem viszonozza. Erőszakkal fordította el a tekintetét a testvéréről, és fordult az asztaluk felé, ahol még három üres szék volt.

-          Kik fognak még az asztalhoz ülni? – kérdezte rosszat sejtve Lily.

-          A német klánok királya – felelte Phil.

-          És a kísérete – egészítette ki Tony.

-          És ő milyen ember? – kérdezte Lily, de abban a pillanatban rájött, hogy rosszul tette fel a kérdést. – Farkas? Egyáltalán szokás ezt így kérdezni? – fájdult bele a feje.

-          Igen szokás. Az igazság az, hogy nem igazán ismerjük. Sokáig fasírtban volt a bátyáimmal, és most hajlandó felénk nyitni egy bizonyos szintig, de még nem az igazi. Szóval úgy néz ki, hogy egy bizonyos szintig kedvel minket, vagy csak így akarja idegesíteni Laurant leghűségesebb embereit, akik nem tartanak minket elég érettnek a rangunkhoz – mondta el a saját véleményét Tony, miközben szétnézett a teremben, hogy hányan figyelik őket szúrós szemmel. Lane LAOM tetoválása sem igazán segítette a helyzetet, amitől igencsak elment a bájolgástól a kedve.

-          A fivéreid nem lehetnek valami népszerűek – állapította meg Lily.

-          Inkább mondjuk azt, hogy tettek néhány olyan dolgot, amit a fajtánk nem preferál – jelent meg Alexander király is két testőrével. Phil és Kyle éppen felálltak, mikor intett nekik, hogy üljenek vissza. – Hagyjuk a formaságokat! – foglalt helyet.

-          Igazán nagylelkű – mondta Phil.

-          Elég formalitáson essünk át a tárgyalások során, bár ti látványosan megszöktetek a délelőtt folyamán – pirított rájuk kicsit a barátnőik előtt.

-          Blaze provokálta – védekezett Kyle.

-          Igen, láttam – bólintott a király.

-          Nos, milyen a herceg két testőrének lenni? – váltott témát Joseph.

-          Nem testőrök, a barátaim, jobban testvéreimként viselkednek, mint a vérszerinti testvéreim – találta meg a hangját Tony.

-          Dicséretes így kiállni a társaid mellett, de ne feledd a helyed! – szólt rá keményen Hans.

-          Hagyd csak, azért kértem őket asztaltársaságomnak, hogy fiatalabbakkal legyek körülvéve. A megjelent királyok között nincs száz évnél fiatalabb. És te ne tudnád, hogy mi az a forrófejűség.

-          Igazad van királyom – vonult vissza.

-          Én szívesen megismerném a hölgyeket – kacsintott a gyengébbik nem képviselőire Joseph.

-          Bár Tony kísérője nem ismeretlen, örülök, hogy ismét az élők sorában látom Anna – bókolt Lane-nek a király és a kezét nyújtotta a nő felé.

-          Maximum Annabell – pirult el, mikor a férfi kezébe tette a kezét, és nem kézfogást kapott, hanem csókot a kezébe. – Az én nevem Lane, bár úgy lehet, hogy hallott már rólam, hogy LAOM – feszengett kicsit.

-          Hihetetlen a hasonlóság – figyelte meg Lane arcvonásait, és tűnt fel néhány különbség, mint például, Lane arca kissé barnább árnyalatú, és az ajkai sem olyan teltek.

-          Emma dédunokája vagyok – vallotta be.

-          Így már világos – bólintott. – A másik két gyönyörű hölgyet lennének szívesek bemutatni.

-          Nos ő itt Sarah Okleight az északi helytartó lánya – mutatta be büszkén kedvesét Phil.

-          Igazán örvendek, maga páratlan szépség – csókolt neki is kezet Alexander.

-          Lily Deer a legokosabb nő, akit valaha láttam – mutatta be a barátnőjét Kyle. Lily érezte, ahogy elpirult a dicsérettől. Jól esett neki, hogy a férfi ilyen elismerően beszélt róla nemes előtt.

-          A szemeiből páratlan értelem sugárzik – nézte meg alaposabban Lilyt, mint a másik két nőt, amit Kyle is észrevett, amitől már korán sem tartotta olyan szimpatikusnak a férfit.

Az estély további része nagyon jól sikerült, ha úgy nézzük, hogy nem volt semmilyen rendbontás. A fiatalok asztalánál elég furcsa volt a légkör, tekintve, hogy Alexander inkább Kyle társaságát kereste, mint a Tonyét, ami a szőke hajú testőrnek elég frusztráló is volt. Nem volt hozzászokva, hogy előkelőségek előtt beszéljen, hanem ahhoz, hogy csendbe meghúzódjon a háttérben, és különböző pofákat vágjon az elhangzottakra. Sajnálatára Alexander mindig megkérdezte, hogy mire gondol, mikor egy arcizma megrándult. Nem akarta megsérteni a férfit, de fontos lett volna Lilyvel beszélnie, a kettejük kapcsolatáról. Elég szerencsétlennek tartotta az időpontot, hogy a nőt egy ilyen kaliberű rendezvényen a mélyvízbe dobni, hiszen alig tud valamit a hagyományaikról.

Hirtelen zene csendült fel.

-          Táncolunk? – kérdezte Tony Lane-t.

-          Persze – kapott a menekülési lehetőségen.

-          Lily? – tartotta felé a kezét, mire a vörös hajú nő nem tudta palástolni a meglepődöttségét, hiszen Kyle mindig kerülte a táncot. Erősen kételkedett benne, hogy ismer-e valamilyen tánclépéseket.

-          Biztos? – kérdezte halkan.

-          Igen – állt fel, és állt meg a nő széke mögött, hogy segítsen felállni.

-          Nyugi – mondta bíztatóan Phil Lilynek, miközben Sarahval ők is táncolni mentek.

-          Rendben – adta be a derekát, és állt fel ő is. Kyle elegánsan tartotta felé a kezét, és indultak a többi táncoló pár közé. A nő meglepődéseinek még nem volt vége, mikor Kyle felvezette a táncparkettre, egy szolid meghajlást mutatott be, ezzel is felkérve kedvesét a táncra. Lily viszonozta a gesztust, és tette a férfi vállára a kezét. Arra számított, hogy neki kell majd vezetnie, de meglepődésére a férfi nagyon könnyedén és szabályosan táncolt. A nő ismét nem tudta a meglepődöttségét palástolni.

-          Igaz nincs semmi baj? – kérdezte némi aggodalommal a hangjában Kyle, miközben figyelte a nő arcát.

-          Miért nem mondtad, hogy tudsz táncolni? – kérte számon.

-          Egy herceg mellett nőttem fel, Tony csak akkor volt hajlandó az órákon részt venni, ha Phil és én is ott voltunk, kivéve a politikatudományokat, mert attól elvettük a figyelmét – mesélte a régi időkről.

-          És miért nem gyakorold a táncot, ha egyszer ilyen jól meg? – csodálkozott.

-          Mert nem az én világom, Lily csak a véletlen hozta úgy, hogy Tony játszópajtása lettem. Már régen halott lennék, ha nem találkoztam volna vele, vagy még az utcán kóborolnék, és mocsokban élnék, tudatlanként – magyarázta.

-          Erről nem sokat meséltél még – illetődött meg.

-          Hogy valószínűleg nemi erőszakból születtem, ahol egy farkas megerőszakolt egy emberi nőt, és a születésem után egyszerűen kidobott, mint valami szemetet? – kérdezte cinikusan.

-          Csak, ha tudtam volna, lehet könnyebben el tudtam volna fogadni néhány dologgal kapcsolatban a véleményedet – sütötte le a szemét.

-          Ezen már hiába kesergünk, hiszen a viták megvoltak, és nem szeretném, hogy amiatt legyél velem, mert sajnálsz – felelte, miközben a zenedarab vége ért.

-          Én soha… - kezdett volna a védekezésbe, de Kyle meghajlást mutatott be mivel néhány király a tánctérre lépett. Mindenki meglepetésére Alexander volt a kezdeményező.

-          Felkérhetem az ifjú hölgyet? – kérdezte Kyle-t.

-          Ha neki nincs ellenvetése – fordult barátnőjéhez a fiatal farkas.

-          Ha Kyle-t nem zavarja – hárította a felelőséget, mivel fogalma sem volt, hogy ez most megtiszteltetés, vagy sértés a farkasok számára.

-          Nem ellenkezhetem – hajolt meg, és lépett félre.

-          Jöjjön kedvesem! – nyújtotta Lily felé a kezét, amit a nő kissé remegve fogadott. A teremben mindenki a táncoló királyt figyelte, aki a felesége halála után nem tett semmiféle társasági gesztust.

Hans és Joseph figyelték az uralkodójuk arcát, és teljesen tisztában voltak vele, hogy a férfi beleélte magát, hogy Kyle az ő vére. Egyfelől jó volt látniuk, hogy végre felszabadult, de másfelől ők felkészültek a legrosszabbra is, hogy mégsem rokonok. Tudták jól, hogy abba a király beleroppan. Joseph reménykedett abban, hogy Alexandernek van igaza, hiszen mindig jók voltak a megérzései.

 

A mappában található képek előnézete Kyle és Lily

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.