Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legyünk végre testvérek

2014.09.19

 Sean Mealorie fáradtan lépett ki a szerkesztőség épületéből, ahonnan ismét elutasították. Gyakorlati helyet kellene találnia, hogy be tudja fejezni ezt a szemesztert, de az egyik professzora rendszeresen keresztbe tesz neki, ami miatt a komolyabb lapok nem hajlandók alkalmazni. Mindez a nyomorult első és másodszülöttek közötti háború miatt. De jó is volna, ha felhívhatná a nővérét tanácsként, de őt az idősebb testvéreik megtagadták, és a nő tizennyolc évesen elszökött otthonról. Ennek már tíz éve, és azóta Lane az egyik legnagyobb újságnál lett az egyik legismertebb újságíró. Fél éve azonban egy cikk sem jelent meg tőle, ami aggódással töltötte el.

Persze nem is csoda, hogy Laney eltűnt a HPG szerkesztőségéből, hiszen az apjuk régi ellenlábasa Tony Stagdel megvette mindenestül az újságot, és a testvérének azóta nincs híre. Persze Stagdel nem olyan elvetemült, hogy megölje a nővérét, de egy biztos, hogy gyűlöli. Fáradtan nézett az órájára, majd fájdalmasan nyögött fel. Rowling professzor órájára kell mennie. Az a nyavalyás boszorka megesküdött, hogy tönkreteszi, mert az ikertestvére, Shane megbántotta a professzor kicsi lányát. Sean úgy döntött, hogy nem adja fel, akkor is végigcsinálja ezt, akármilyen megalázó is lesz.

Visszament a kocsijához, a fekete tincseit kisöpörte a kék szemeiből, majd megszabadult a zakójától, bedobta a hátsó ülésre, majd a nyakkendőjét is. Az ingujját feltűrte, majd beült a volán mögé, és indított. Hamarosan leparkolt az egyetem területén, megfogta a mappáját, majd kiszállt a kocsiból. Előbb a kávézóba ment, hogy találkozzon a barátaival. Dante Carlmichael és Ayne Robbins már ott várták, és élénken beszélgettek az egyik asztalnál.

Dante volt a legjobb barátja, ismerték egymást, már kölyök koruk óta, Dante tisztában volt a családjukban uralkodó áldhatatlan állapotokról. Ő maga egy gondtalan ifjú volt, egyke lévén nem kellett az apja szeretetéért küzdenie. A kedvenc elfoglaltsága az volt, hogy felbosszantsa az apját a legújabb húzásaival. Enzo Carlmichael persze ettől dühöngött, és az ellenségeivel csak még kegyetlenebb lett. Dante sötét szemében mindig ott csillogott a vágy, hogy bajt keverjen. Kissé sötétebb tónusú bőre volt, ami az olasz felmenők tagadhatatlan öröksége volt. Ayne vele ellentétben mindig vidám és kedves volt, habár a humora érdekesen érintette az embereket. Sean szeretett volna kissé több is lenni, mint egy egyszerű barát, de a folytonos lejáratás mellett nem volt mersze komolyan közeledni hozzá. Ayne szeme majdnem olyan világos kék volt, mint az övé, míg a lánynak sötétbarna haja volt.

-          Hogy ment? – kérdezte a lány, mikor Sean leült hozzájuk.

-          A prof felhívta őket, és enyhe rábeszélés után meggyőzte őket, hogy mégse engem válasszanak gyakornoknak – túrt fáradtan a rövid fekete hajába.

-          Az apám mit mondott? – kérdezte Dante.

-          Ő is elbeszélgetett Rowling professzorral, és úgy döntött, hogy akármennyire is szeret téged, nem fog egy lustaságot alkalmazni – felelte kimerülten Sean. – Esküszöm, hogy ennyi munkával még a nővéremmel is ki tudtam volna békülni, de ő persze eltűnt a radarról – bosszankodott.

-          Pletykákat hallottam, hogy talán idén a HPG is biztosít egy gyakornoki pozíciót – mondta Dante.

-          Az duplán esélytelen, mivel a HPG tulajdonosa Tony Stagdel, aki a nővéremet is eltűntette még a városból is, annyira fasírtban vannak az apámmal, őt még a boszorkánynak le sem kell beszélnie – rázta a fejét Sean.

-          Az apád nem akarja bevetni a befolyását? – kérdezte tanácstalanul Dante.

-          Még nagyobbat rúgna belém, mint Rowling. Arra nevelt minket, hogy gyűlöljük egymást a testvéreimmel. Laney tizennyolc évesen el is szökött otthonról. Esküszöm neki volt igaza – kortyolt a kávéjába.

-          Nagyon tiszteled őt – állapította meg Ayne.

-          Colin és Lane másodszülöttek, ahogy én. Quinn és Colin nem háborúztak annyit, megtanultak együtt működni, de Bella és Laney durván játszottak mindig. Lane-t letagadták középiskolában, igaz ő igénytelennek mutatkozott a méhkirálynő nővérünk mellett. A végzés évében tudták meg az iskolatársaik, hogy ikrek – mesélte Sean.

-          Kár, hogy Stagdel kivonta a forgalomból, mert ő segíthetne a HPG gyakornokhelynél – állapította meg Dante.

-          Ideje mennünk – mondta Ayne, miközben a karóráját nézte.

-          Másfél óra a pokolban – mondta Dante kissé cinikusan.

-          Találó hasonlat – mosolygott Sean, hiszen pont ezért kedvelte őt annyira, mindig volt valami csípős beszólása, amitől nem tűnt olyan reménytelennek a helyzet. Megkeresték az előadót, majd beültek középtájra. Hamarosan megérkezett a professzor, és volt vele egy fiatal férfi is, aki olyan tíz évvel lehetett idősebb tőlük.

-          Jó napot kedves hallgatók. Hagy mutassam be maguknak Chuck Probstot – mutatott a férfira Rowling professzor. – Ő a HPG munkatársa, és lenne némi mondanivalója maguknak, szóval hallgassák figyelemmel! – lépett hátra.

-          Köszönöm professzor – mosolygott a nőre, aki élvezte, hogy egy neves újságíró flörtöl vele. – Nos, amint hallottátok, a HPG-nél dolgozom. Gondolom, mind hallottátok, hogy új tulajdonosa lett a lapnak. Nos, ez az illető nyomást gyakorolt a főszerkesztőnkre, miszerint szükség van némi vérfrissítésre, és az ifjúság támogatására. Ezért egyetlen gyakornoki pozíciót biztosít a következő szemeszterre. Rowling professzor volt szíves átadni a munkáitokat, amiket átnézünk az új tulajdonossal, és ez fogja eldönteni, hogy kinek ajánljuk fel ezt a pozíciót. Elképzeléseink szerint egy olyan személy lesz, akinek még nincs helye, és a tulaj tehetségesnek tartja. Terveink szerint a jövő héten vagy ő, vagy Joe Aidens jelenti be, hogy kinek ítéljük oda, és az illető eldönti, hogy kíván élni vele vagy sem – hordozta végig a tekintetét a diákokon. Sean úgy érezte, mintha rajta elidőzött volna egy darabig.

-          Ez igazán nagylelkű Mr. Probst – mondta izgatottan a professzor.

-          Mr. Stagdel menyasszonya különleges személy – bólintott Chuck. – Én nem is alkalmatlankodok tovább. További kellemes napot – búcsúzott el, majd elhagyta a termet.

Sean legszívesebben utána szaladt volna, hogy megkérdezze, hogy mi lett a nővérével. Azonban ez a boszorkány már így is fúj rá, és egyébként is, jövő héten is lesz rá alkalom, hogy Joe Aidens-t megkérdezze.

A napok lassan teltek. Sean nem próbálta áltatni magát, hogy talán ő lesz a befutó. Rowling már biztos odaadta a kedvencei listáját. Azok közül majd választanak valakit, aki nagy lelkesen visszamondja a korábban megszerzett nagyon tuti helyét.

Az előadó teremben a szokásosnál nagyobb volt a tömeg, mint általában. Sean kivételesen a legelső padsorba ült, hogy jól rálásson a HPG főszerkesztőjére. Hamarosan meg is jelent az alacsony, kissé kövér, kopaszodó férfi, akitől a legpimaszabb újságírók is tartanak. Most ott állt előttük, rosszallóan hordozta végig rajtuk a tekintetét. Közben Chuck egy laptopot kötött rá az előadóterem projektorára.

Joe hozzákezdett a saját előadásához, de köze sem volt a kivetítőn megjelenő prezentációhoz, aminek a készítőjeként Laom volt feltűntetve. Sean szíve hevesebben vert, el sem tudta képzelni, hogy a nővére tényleg ott lesz. A főszerkesztő előadásából szinte semmit sem hallott, még azt sem, hogy valaki kinyitotta a terem ajtaját, majd a hallgatóság között lelépkedett a professzorhoz és a HPG munkatársaihoz. Mikor Sean meglátta az érkezőt, azt hitte, hogy abban a szent pillanatban rosszul lesz. A nővére Lane volt az, de nem ez volt az, ami igazán meglepte, hanem a testvére finoman gömbölyödő pocakja, amiből biztosan tudni lehetett, hogy gyermeket vár. A fiatal férfi megkönnyebbülten sóhajtott fel, hogy nem Tony Stagdel tűntette el, hanem hamarosan kisbabája fog születni, és át kell rendeznie az életét.

-          Át is adnám a szót, a HPG tulajdonosának – mutatott a nőre Aidens. Sean már végképp nem tudta, hogy milyen rendezvényen van.

-          Jó napot kívánok, üdvözöllek benneteket – mosolygott Lane, miközben a géphez lépett. – Merem remélni, hogy a monogramom ismerősen cseng nektek, és legalább egy munkámba beleolvastatok – mondta könnyed hangon. – Mint Joe az előbb mondta, én lennék Laom, és néhány szót szeretnék elmondani a lapról, és az elvárásaimat. Ezután elmondom, hogy kit választottam. Van kérdés? – nézett szét a hallgatók között. Több kéz a levegőbe lendült, de ő nem foglalkozott vele. – Nagyszerű, majd a prezentáció végén feltehetitek – azzal elindította a diavetítést. Sean csak vigyorgott, hogy a nővére miként kezeli a helyzetet. Csodálta őt, hogy mennyire magabiztos, és milyen gyönyörű lett a terhesség révén.

-          Ez nagyon érdekes volt, de most már szeretnénk tudni, hogy kit választott Mr. Stagdel – mondta Rowling professzor.

-          Tonynak ehhez semmi köze. A menyasszonyaként nekem ajándékozta mindenestül a lapot, és én döntök minden felmerülő kérdésben – mondta Lane határozottan. Sean majdnem lefordult a székről, hogy a nővére Stagdel menyasszonya lenne? Akkor a baba is a férfitól lenne? Nem értett már semmit.

-          Elnézést a tájékozatlanságom miatt – jött zavarba Rowling.

-          Más hiányosságai is vannak, de ezt nem a diákjai előtt fogom a szemére vetni – mondta veszedelmesen. A szemében már ott volt a kegyetlen Mealorie, aki még az apjukat is meghátrálásra késztette alkalmanként.

-          Laom, nyugodj meg! Nem akarok magyarázkodni a vőlegényednek, mert felizgattad magad – szólt rá a főszerkesztő.

-          Igaz – bólintott Lane. – Nos, elolvastam mindenki eddig beadott munkáját, volt egy pár álmatlan éjszakám, de a végére értem. Nagyon tehetséges munkákkal találkoztam, és voltak kevésbé számomra tetszők is. A legjobbakat összeszedtem, és utána szétválogattam őket, hogy kiknek van gyakornoki helye és kinek nincs. Akik közül nincs, azok közül választottam ki egy embert, akivel nem voltam teljesen elfogulatlan, de szerintem egy hormontúltengéses nő esetében megbocsátható – hordozta végig a tekintetét a teremben. Többen rájötte, hogy semmi esélyük, mivel nekik van gyakornoki helyük. – A választottam neve Sean Patrick Oveans Mealorie – mondta határozottan.

-          De hiszen az ő anyaga ott sem volt a többi között – mondta dühösen Rowling.

-          Ezért mondtam, hogy vannak hiányosságai, amiket ennyi ember előtt nem szándékozok a szemére vetni, de ha ragaszkodik hozzá, akkor megtehetem – mondta Lane.

-          Megvette magát Mealorie szenátor? – kérdezte dühösen.

-          Nem, ha a szenátor kéri, a képébe eresztem a körmeimet, miközben szabadjára engedem a trágár szókincsem – tette keresztbe a karjait a mellkasa előtt. – A kisöcsémnek azonban erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy segítsem – mondta látszólag érzelemmentesen. Sean el sem hitte, hogy a nővére ilyet tett érte.

-          Ebbe nem egyezem bele, nem volt igazságos az elbírálás – akadékoskodott a professzor.

-          A maga osztályzási módszerére sem mondanám, hogy igazságos, de ki vagyok én, hogy bárkit bíráljak. Hiszen, aki nem ért hozzá okítja – mondta gonoszul Lane, aki tisztában volt vele, hogy az egyetem néhány fejese is ott van a háttérben, és figyelik az órát. Már régóta akart a tanszék bejutni az újsághoz, hiszen akkor nagyobb támogatást kaphatnának, ha egy ilyen komoly lapnál is lennének gyakornokaik.

-          Lane ideje mennünk, tárgyalásunk lesz egy félóra múlva – mondta Joe.

-          Igen – kapott az alkalmon a nő. – Chuck rád bízom az öcsémet – intézte a munkatársának.

-          Teljesen elkényeztetsz – vigyorgott a férfi, miközben elpakolta a laptopot.

-          Köszönjük a figyelmet, további kellemes napot – indult meg Joe-val a kijárat felé. Sean gyorsan utat tört magának, és a nővére után sietett.

-          Laney! Laney várj meg! – kiabált utána.

-          Mit tehetek érted még? – kérdezte nagyot sóhajtva a nő.

-          Köszönöm – ölelte meg a testvérét.

-          Óvatosan, nem tömtem ki a hasamat, tényleg kisbaba van benne – illetődött meg az öccse hevességétől.

-          Valóban Stagdel menyasszonya vagy? – kérdezte Sean.

-          Igen, és a baba is az övé – mondta komolyan.

-          Apa és Bella ki fog térni a nem létező vallásából is, ha ezt megtudják – mondta aggódva.

-          Térjenek csak, mert akkor legalább tudnám, hogy képesek a tiszteletre – mondta elszántan Lane.

-          Lane mennünk kell – mondta idegesen Joe.

-          Holnap reggel az irodámban találkozunk – sóhajtott a nővére, majd távoztak. Sean megkereste a férfit, aki a nővérével volt. A férfi arca elég barátságos volt, tudta jól, hogy a nővére egy barátjával áll szemben.

-          Szóval, mikor kezdek? – kérdezte kíváncsian a férfit.

-          Holnap reggel, de előtte adnék némi anyagot, amihez vázlatokat kérek holnap reggelre. Én magam interjúkat szoktam csinálni, míg a nővéred inkább tudósít az egyes eseményekről. Jól meg tud lapulni a háttérben, és figyel. Ki nem mondott dolgokat is észrevesz, és ettől olyan jó újságíró.

-          Olvasom rendszeresen az írásait – bólintott.

-          Remek, remélem, hogy fele annyi tehetség szorult beléd, mint belé, és akkor már jóban leszünk – lett jó kedvű, miközben a kocsija felé lépkedett. Berakta a cuccát a csomagtartóba, és egy iratköteget adott át a fiúnak.

-          Itt vannak az anyagok, amiket át kell nézned, a feladataidat leírtuk Lane-nel, holnap kilenckor beszámolhatsz róla. Nyolckor legyél ott, ha Laney hangulata hullámzó lenne. Mióta együtt van a vőlegényével, reggelente kissé morcos tud lenni, és csak három kávé után szokott rendbe jönni. Azonban, most terhes, és napi egy kávét ihat – mondta kissé gonoszan.

-          Szóval enyhén hárpia? – nyelt nagyot.

-          Olykor – bólintott Chuck.

-          Nem lehet rosszabb, mint a nővérünk – mondta nagyot sóhajtva Sean. – Kösz mindent, akkor holnap a szerkesztőségben kereslek – intett az új felettesének. Ezután megkereste a barátait, ahogy odaért hozzájuk, Ayne a nyakába ugrott.

-          Gratulálok Sean – sikkantott nagyot.

-          Köszönöm – nevetett.

-          Egész kedves a nővéred – mondta Dante.

-          Én másként fogalmaznék, szerintem így akar borsot törni az apánk orra alá – felelte gondolkodva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Baclofene Rennes LesKemi

(LesKemi, 2019.09.08 18:42)

Zithromax Acne Treatment Vendita Cialis Generico In Italia <a href=http://leviinusa.com>levitra</a> Pacific Care Prescriptions